Eduskuntavaalit 2019

SUNA KYMÄLÄINEN EKL Ruokolahden Eläkkeensaajien kokouksessa

Suna Kymäläinen EKL Ruokolahden Eläkkeensaajien keskustelukerhon kokouksessa 21.3.puhui  tulevan uuden eduskunnan ja maan hallituksen keskeisimmistä asiakokonaisuuksista, jotka tulevat niiden hoidettavaksi tulevalla vaalikaudella..
Menneen viikon suurin uutinen, eli hallituksen eroaminen sekä sote-uudistuksen kaatuminen keskusteluttivat SDP:n puoluehallituksessa. Soten suhteen tilanne oli nähtävissä pitkään, sillä hallitus ei vastineissaan korjannut perustuslakivaliokunnan jo kesällä 2017 osoittamia huomioita. Kokonaisuus oli liian suuri, monilta osin perustuslain vastainen ja uudistus kaatui lopulta omaan mahdottomuuteensa. Sote-uudistuksessa on palattava perusasioihin: ihmisten palveluiden parantamiseen. Jokaisella on oltava oikeus laadukkaaseen hoivaan ja hoitoon on päästävä jonottamatta. Se on toteutettava parlamentaarisessa valmistelussa ja pitää kiinni uudistuksen alkuperäisistä tavoitteista. Lisätietoa aiheesta löydät myöhemmin tästä viestistä.
Tulevalla vaalikaudella tulee myös käynnistää sosiaaliturvauudistus, uudistaa perhevapaat sekä varhaiskasvatus. Tarvitsemme panostuksia koulutukseen, hoivaan, lastensuojeluun ja eläkeläisten toimeentuloon. Nämä voidaan rahoittaa kattavan ja hyvin valmistellun vero-ohjelmamme avulla. Tämän lisäksi meidän tulee tavoitella 75 % työllisyysastetta. Nämä uudistukset ja panostukset ovat välttämättömiä, jotta 2030-luvun Suomi olisi vahva, turvallinen ja hyvinvoiva.
SDP:n tavoitteena on hoitotakuu, jolla taataan pääsy kiireettömään hoitoon viikon kuluessa. On selvää, että tarvitsemme lisää lääkäreitä ja hoitajia huolehtimaan ihmisten laadukkaasta hoidosta ja hoivasta. Siksi 0,7 hoitajamitoitus tulisi kirjata lakiin. Palveluiden järjestämiseen ja tuottamiseen tarvitaan leveämmät hartiat, joiden koon on määräydyttävä riittävän väestöpohjan perusteella.
Jo tehtyä lainvalmistelua ja valmistelutyötä alueilla pitää hyödyntää. Näin mitään ei tarvitse aloittaa nollasta vaan saadaan hyvä uudistus käyntiin tehokkaasti ja käytännönläheisesti.
Sote-kunnat tekevät tiivistä yhteistyötä alueensa kuntien kanssa ja voivat päättää palveluiden tuottamisesta itse tai sopimuspohjaisesti hankkimalla myös toisilta sote-kunnilta.

SDP Kymin vaalipiiri EDUSKUNTAVAALIEN EHDOKASASETTELU

Jäsentiedote

Sanna Koskenranta
p. 0400 570 555

28.2.2019

*Ehdokkaitten ikä suluissa

Backman Jouni (59), vanhempi asiantuntija, Savonlinna
Haapamäki Turo (37), ohjaaja, Taipalsaari
Huikko Kalle (65), yrittäjä, Imatra
Huupponen Erkki (61) veturinkuljettaja, Pieksämäki
Kiljunen Anneli (61), kansanedustaja, Lappeenranta
Kuisma Risto (71), oikeustieteen kandidaatti, Kouvola
Kymäläinen Suna (42), kansanedustaja, Ruokolahti
Lehtinen Eemeli (26), yhteiskuntatieteiden kandidaatti, Iitti
Malm Niina (36), pääluottamusmies, Imatra
Mikkonen Anna-Kristiina (34), pääsihteeri, Savonlinna
Paatero Sirpa (54), kansanedustaja, Kotka
Peltonen Nina (26), sosionomi, Hamina
Strengell Jarno (43), virastomestari, pääluottamusmies, Mikkeli
Taavitsainen Satu (41), kansanedustaja, Mikkeli
Virinsalo Kari (52), linja-auton kuljettaja, Lappeenranta
Virtanen Sami (45), sosiaaliohjaaja, Kotka
Werning Paula (42), sairaanhoitaja, Kouvola